ALIUS GRUPA d.o.o. je potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava

 

ALIUS GRUPA d.o.o. je 13.06.2018. godine potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt " Pharma-box – pametni spremnik za prijenos termo-osjetljivih lijekova ". Ugovor je potpisan između Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije s jedne strane i ALIUS GRUPA d.o.o. kao korisnika bespovratnih sredstava s druge strane.

 

Projekt je sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020.

 

Naziv projekta: Pharma-box – pametni spremnik za prijenos termo-osjetljivih lijekova

Ukupna vrijednost projekta: 3.596.473,76 kn

EU udio u financiranju projekta: 1.987.718,88 kn

Razdoblje provedbe: 15.10.2017. – 15.10.2019. godine

Voditelj projekta i kontakt osoba: Predrag Krndija, direktor poduzeća, alius@alius.hr

 

 

Projekt se sastoji od tri faze istraživanja i razvoja- Industrijskog istraživanja, Eksperimentalnog razvoja i Studije izvedivosti, te 6 elemenata ulaganja:

 

1. Priprema platforme za izradu prototipa na termoelektričnoj tehnologiji

2. Priprema platforme za izradu prototipa baziranog na kompresorskoj tehnologiji

3. Testiranje prototipa na terenu

4. Nulta proizvodnja pharma box-a

5. Promidžba i vidljivost

PM. Upravljanje projektom i administracija

 

 

Ciljevi i očekivani rezultati projekta

 

Opći cilj projekta je podržati razvoj novih proizvoda u farmaceutskoj industriji kroz povećanje privatnih ulaganja u istraživanje, razvoj i inovacije, te jačanje kapaciteta poduzeća za istraživanje, razvoj i inovacije. Projekt će rezultirati razvojem dva modela spremnika, čime će doprinijeti dodatnom zapošljavanju, povećanju broja inovacija na tržištu i diversifikaciji proizvodnog portfelja prijavitelja.

 

Specifični ciljevi projekta su:

 

1. Povećanje istraživačko-razvojnih aktivnosti Alius grupe d.o.o. s ciljem razvoja prototipa           prijenosnog spremnika za termo-osjetljive lijekove i farmaceutske pripravke

2. Povećanje konkurentnosti Alius grupe d.o.o. na domaćem tržištu radi komercijalizacije novog proizvoda i diverzifikacije proizvodnog portfelja

3. Otvaranje novih radnih mjesta i doprinos smanjenju nezaposlenosti u Primorsko-goranskoj  županiji i Hrvatskoj

4. Povećanje izvoza u regiji

5. Zaštita intelektualnog vlasništva.

 

NOVO!

TERMOVIZIJSKO MAPIRANJE

 

Termovizijskom kamerom u samo jednoj sekundi možete prekontrolirati temperaturnu sliku prostora!.

 

 

Saznaj više...

Inovacija tvrtke Alius nadzire lijekove u skladištima, vozilima i ljekarnama

 

Nakon četiri godine ulaganja u istraživanje, razvoj i testiranje Alius grupa, tvrtka iz Viškova u zalađu Rijeke, u suradnji s JGL-om na tržište je plasirala Pharmalogger, sustav preciznog mjerenja i kontrole temperature i vlage u distribuciji lijekova, od tvorničkog skladišta preko veledrogerija do ljekarni. Nakon toga otišla je korak dalje i razvila PharmaBox, jedini proizvod na tržištu koji prati uvjete prijevoza lijekova.

 

 

Saznaj više...

Uz potporu županije inovacija Pharmalogger ugrađena u 300 ljekarni

 

Primorsko-goranska županija (PGŽ) prepoznaje značaj inovatorstva te već 21 godinu provodi izbor i dodjeljuje sredstva najboljim inovacijama radi poticaja inovatorima da stvaraju i svoj rad prikažu javnosti. Bespovratnim financijskim sredstvima za najbolje rangirane inovacije žele pomoći inovatorima u razvoju inovacija, izradi prototipa, troškovima inovacije ili u prvim koracima prema komercijalizaciji. Iz županije ističu da je od 1995. godine 70-tak inovacija zaživjelo na tržištu i to najčešće u obrtima ili tvrtkama, što pokazuje velik potencijal za razvoj gospodarstva.

 

 

Saznaj više...

Primanje najboljih inovatora Primorsko-goranske županije u 2016. godini

 

Primorsko-goranska županija još od 1995. godine bespovratnim sredstvima, putem javnog natječaja, nagrađuje najbolje inovatore županije za njihov rad i doprinos inovatorskoj djelatnosti. Ovogodišnje najbolje ocjenjene inovatore u sjedištu Županije primio je župan Zlatko Komadina sa suradnicima.

 

Saznaj više...

HGK Posebno priznanje Alius grupi d.o.o. za poseban doprinos razvoju inovatorstva u Primorsko-goranskoj županiji

 

Za inovacije priznanja su dodijeljena Jadroliniji za projekt e-Jadrolinija, Eko projektu za inovaciju tretiranja otpadnih voda u marinama i Alius grupi za rješenje preciznoga laboratorijskog mjerenja.

 

Saznaj više...

Pregled sadržaja > Trebate podršku? Budite u tijeku!
Početna Podrška e-pošte
Novosti Telefon
Laboratorij Kako do nas
Mapiranje i kvalifikacija prostora Reference O nama Kontakt
Izbornik